Leiding

Leidingsploeg

De overstap van lid naar leiding is een keuze tot het opnemen van meer engagement én een grotere verantwoordelijkheid binnen KSA Petegem. Als leider of leidster ben je verantwoordelijk voor mensen hun kostbaarste bezit: hun kinderen. Om onszelf op te leiden en onze kennis bij te schaven doen wij beroep op het vormingsaanbod dat we aangeboden krijgen door Stad Deinze, onze koepel KSA Nationaal enz. Dit zijn o.a. de animator -en hoofdanimatorcursussen, reeds gevolgd door vele leiding. Naast de verantwoordelijkheid binnen een bepaalde leeftijdsgroep maakt iedere leiding ook deel uit van één of meerdere werkgroepen. Dit zijn evenementen die bijdragen aan onze kas. Dit zijn o.a. marsepeinverkoop, Kaas -en Wijnavond, Quiz en Muurfuif. Met de opbrengst daarvan kunnen we de inschrijvingskosten en de kosten van de zomerkampen drukken, alsook spelmateriaal aankopen.

Enkele personen hebben een specifieke functie: hoofdleiding, financieel verantwoordelijke, materiaalmeester, kampverantwoordelijke, digitverantwoordelijke (verzekeringen en administratie). Jaarlijks worden honderden uren gespendeerd aan het beheren van rekeningen, afsluiten van verzekeringen, onderhouden van ledenlijsten, invullen van attesten of dossiers en opmaken van subsidiedossiers.

Naast deze organisatie is er eveneens een maandelijks vergadermoment, "bondstaf" in het jargon, waarop belangrijke agendapunten uitvoerig besproken worden.

De hoofdleiding (2 personen) zijn de eindverantwoordelijken van KSA Petegem. Zij zijn het aanspreekpunt voor ouders, stadsbestuur, koepelorganisaties... Zij zijn als het ware de dagelijkse bestuurders van KSA Petegem. Zij worden in een jaarlijkse stemming (her)verkozen.

Huidig werkjaar telt KSA Petegem een leidingsploeg van 35 enthousiaste leiding die zich elke week vrijwillig inzetten voor de jeugd van Petegem en Deinze. Samen vormen we een hecht en dynamisch team.