Structuur

KSA Petegem is net zoals alle andere KSA-groepen in Vlaanderen een lokale groep met een ruime autonomie voor onze plaatselijke werking. Met oog op een optimale werking worden we echter ondersteund door verschillende overkoepelende niveaus (het gewest, de provincie en de nationale organisatie).

Samen met 8 andere lokale groepen maken we deel uit van het KSA-gewest Leiestreek. Het gewest verbindt KSA-groepen uit de regio en laat toe om expertise en ervaring onder elkaar uit te wisselen. Naast de maandelijkse vergadermomenten organiseert het gewest ook enkele activiteiten. Jullie kennen het gewest voornamelijk van Stuntdag dat jaarlijks meer dan 500 leden in beweging brengt.

Het gewest Leiestreek maakt deel uit van de provinciale werkkring KSA Oost-Vlaanderen. Ook de provincie biedt ondersteuning in de vorm van info en vorming. De provincie beschikt over professionele beroepskrachten en zijn dan ook een belangrijk aanspreekpunt voor de KSA-groepen. Net zoals de gewesten organiseert KSA Oost-Vlaanderen verschillende activiteiten. Basj (voor +16 en leiding) en Triangel (-12) zijn hier enkele voorbeelden van. Deze activiteiten zorgen tweejaarlijks voor veel plezier voor duizenden leden en leiding.

Tot slot onze koepelorganisatie. KSA Nationaal vormt de verbinding tussen alle 6 provinciale werkkringen en brengt meer dan 35.000 leden in Vlaanderen in contact met elkaar. KSA Nationaal is o.a. verantwoordelijk voor het jaarthema en het algemeen beleid, als ook meer administratieve taken zoals verzekeringen voor onze leden. De grootste, meest uitdagendste evenementen worden op dit niveau georganiseerd. Een goed voorbeeld hiervan is “Joepie”: dit is een tweejaarlijkse, vierdaagse staptocht voor de +14’ers.

Meer informatie over verzekering en/of de praktische werking van KSA Nationaal en de onderliggende structuren kan u terugvinden door op onderstaand logo te klikken

De vrijwilligerswet van 2005 (Wet betreffende de rechten van vrijwilligers 3 juli 2005) vereist dat alle vrijwilligers (leiding, koks, …) moeten geïnformeerd worden over hun rechten en plichten als vrijwilliger. Alle info hierover kan u terug vinden door op onderstaand logo te klikken: