Privacy

In een wereld die zich steeds meer online afspeelt, mag een goede bescherming van de persoonsgegevens niet ontbreken. Daarom trad er op 25 mei 2018 een nieuwe Europese privacywetgeving in werking, de zogenaamde GDPR of AVG (Algemene verordening gegevensbescherming), en dat had ook zo zijn gevolgen voor het verenigingsleven.

De ingrijpende verandering van de privacywetgeving hadden grote gevolgen voor alle ondernemingen, inclusief jeugdverenigingen.

Hieronder enkele van de belangrijkste wijzigingen:

  • Persoonsgegevens: onder persoonsgegevens wordt ook informatie van economische, culturele én sociale aard gerekend.
  • Toestemming: de vraag voor toestemming moet via een ‘opt-in’ gebeuren, waarin de persoon zelf duidelijk de goedkeuring geeft om zijn/haar persoonlijke gegevens te gebruiken.
  • Recht op inzage: de persoon van wie gegevens worden bijgehouden, heeft het recht om bepaalde gegevens in te kijken en om een wijziging of verwijdering van die gegevens te vragen.
  • Recht op verwijdering: als een Europese burger vraagt om ‘vergeten te worden’, moeten de persoonsgegevens verwijderd worden uit de database.

Meer info over de nieuwe wetgeving kun je vinden op www.gegevensbeschermingsautoriteit.be.

Hier kan u de Privacyverklaring van KSA Petegem terugvinden (update 15/08/2018).

Als KSA Petegem zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u na het doornemen van onze privacyverklaring, of in algemenere zin, vragen heeft hierover aarzel niet om contact met ons op te nemen.